Увага!

З приводу вірусу Covid-19 лікарі не дають якихось специфічних рекомендацій. Вони збігаються з тими порадами, які даються щодо профілактики грипу.

Існує ряд загальних запобіжних заходів. Їх краще дотримуватися завжди: пити багато рідини, більше гуляти будь-якої погоди, одягнувшись тепло, а в разі хвороби - сидіти вдома.

Повернувшись з вулиці, потрібно мити руки з милом протягом не менше 15 секунд. Також тримайте при собі вологі антибактеріальні серветки і рідина, якими також можна обробити руки, якщо немає можливості їх помити.

Що стосується масок, лікарі стверджують, що вони потрібні тим, хто хворий. Здоровим людям носити їх менш обов'язково. Справа в тому, що для вірусу, який вже знаходиться в повітрі, маска - не завада: він набагато менше, ніж отвори в тканині або папері, з якої зроблена маска.

Інша справа, що маска затримує краплі рідини, в якій можуть бути віруси.

Основні ж заходи проти Covid-19 має забезпечити держава: це ізоляція хворих, карантини в школах, скасування масових заходів, закриття повідомлення з "хворими" країнами, а головне - попередження паніки і робота основних систем життєзабезпечення на час епідемії: робота магазинів, аптек, "швидкої допомоги" і так далі.