Увага!

Пестицидів немає. За результатами повторних лабораторних досліджень, у воді з Каховського водосховища не виявили отруйних речовин. Про це повідомив виконуючий обов’язки директора Дніпропетровського обласного лабораторного центру Олександр Штепа.

«7 лютого наш лабораторний центр отримав  від «Кривбаспромводопостачання» перші проби води. Тоді результати показали, що усі показники – в межах норми. Але для більш об’єктивних результатів потрібні були додаткові дослідження, – сказав виконуючий обов’язки директора Дніпропетровського обласного лабораторного центру Олександр Штепа. – Слід розуміти, що стан води дуже мінливий. До водосховища потрапляють стоки, які можуть містити, зокрема, і отруйні речовини. Тому дуже важливо періодично проводити тестовий контроль показників».

10 лютого в районі селищ Грушівка та Мар’янське були відібрані по дві проби води окремо власником водопроводу та лабораторним центром для повторного дослідження. У Дніпропетровському обласному лабораторному центрі провели високочутливу диференційну діагностику, використовуючи метод газорідинної хроматографії. Результат – негативний.  Жодних перевищень показників у воді не виявили.

Остаточний висновок щодо безпечності використання води з Каховського водосховища має зробити Держпродспоживслужба України та спеціальна комісія Апостолівської райдержадміністрації.