Правопорушники будуть нести відповідальність

Зовсім не давно, на стінах будинків міста Покров, можна було побачити малюнки різного характеру і спрямування, так звані «Графіті». Різними фарбами були оздоблені торці будівель, на рівні перших поверхів. По суті, і за характером, нікому не зрозумілі ієрогліфи, заклики до дії, автографи, або визнання в любові.

Фахівцями комунальних служб нашого міста, була проведена робота, завдяки якій вдалося повернути місту первинний зовнішній вигляд. Зіпсовані написами фасади будинків, були загрунтовані і зафарбовані.

Що ж стосується нанесення зображення на стіни будинку, такі дії є хуліганством. Для нанесення зображень на стіни будинку, необхідний дозвіл власника цієї будівлі, і такий малюнок, по своїй суті, повинен нести в собі сенс і художню ідею.

Якщо хуліган, який описує стіни, буде спійманий, то балансоутримувач після складання акту про нанесення збитку, зможе в судовому порядку змусити порушника компенсувати збитки, або заплатити штраф.

Вандалам, що завдало шкоди історичним пам'яткам, крім штрафу і відшкодування збитків, їм може загрожувати покарання, передбачене ч. 2, ст.298 Кримінального кодексу України, яка передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Сьогодні, комунальні служби міста Покров, ТОВ «Універсал - сервіс ЛТД» и ПМКП «Добробут», замість того, що б займатися своєю безпосередньою роботою, а деякі у свій вихідний день, втрачають час і опікуються очищенням стовпів лінії електропередач від оголошень.

Вчора чи сьогодні вранці, організація «Національний корпус» на стовпах електропередач, наклеїла свої оголошення. Такі їх дії є суперечливими і щонайменше дивними. Дивно, закликати молодь до порядку, при цьому, самим, порушуючи встановлений порядок, і тим самим показуючи негативний приклад решті молоді.

На стовпах і опорах лінії електропередач, нанесено спеціальне маркування, воно складається з букв і цифр, які вказують про призначення і підключенні даної опори. Такі позначення, не повинні бути заклеєні.

Надалі, правопорушення, будуть фіксуватися, і вважатися адміністративним порушенням, свідомо і навмисне досконалим, за які правопорушники понесуть відповідальність. Кодекс України про адміністративні порушення стаття №10.

З повагою, адміністрація ТОВ «Універсал - сервіс ЛТД»