Увага! Монетизація пільг в 2 етапа!

1 етап. З 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій форміготівкова і безготівкова.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам у автоматичному режимі.

Для цього АТ «Ощадбанк» вестиме персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг.

Після того «Ощадбанк» здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, обєднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ «Ощадбанк».

Такий механізм розроблено для забезпечення зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і звикли не витрачати час на оплату житлово-комунальних послуг.

Пільги у готівковій формі призначатимуться усім бажаючим пільговикам на підставі поданих заяв до управління праці та соціального захисту населення до 15 жовтня – 1 етап.

Потрібно звернути особливу увагу!
Оскільки підприємство, надавач послуг, не бачить точні суми нарахованих і перерахованих пільг, для уникнення непорозумінь, рекомендуемо сплачувати суму боргу, та контролювати надходження коштів. В разі надходження коштів, ваша переплата, буде зараховуватися у поточні сплати.

2 етап – с квітня 2020 року до 15 травня, у якій зазначаються виплатні реквізити. Виплата пільг здійснюється у грошовій готівковій формі з початку опалювального (неопалювального) сезону шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».

Таким чином, кошти надходитимуть на рахунки громадян, які можуть зняти їх з власного рахунку у будь-який час. Управління праці та соціального захисту населення розраховують щомісяця суму пільги виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, кількості членів сім’ї, які мають таке право відповідно до законодавчих актів, та з урахуванням встановлених цін/тарифів (внесків) і державних соціальних нормативів у сфері житлово-комунального господарства.