Давайте будемо любити своє місто

На стінах будинків, парканах і дорогах Покрова можно побачити написи, різного характеру і спрямування, так звані «Графіті». Жителі міста вже стали звикати, до пописаним стінам будинків і магазинів, розмальованим парканам і дверям.

Особливо страждають ті райони, де знаходяться навчальні заклади, стіни таких домів, найбільше атакуются хуліганами, озброєними маркерами і балончиками. Як правило, яскравими фарбами оздоблюються торці будинків, на рівні перших поверхів.

У минулому було прийнято писати у підніжжя якої-небудь гори, або в печері, або наприклад, в книзі для відвідувачів: «Тут був Вася, мені все сподобалося». Тепер молоді люди малюють свої розписи на стінах будинків у самому центрі міста.

На стінах наших будинків можна побачити різні написи, це можуть бути нікому не зрозумілі ієрогліфи, автографи, або визнання в любові. У великих містах, таких як Дніпропетровськ або Харків, на стінах будинків, вже повним ходом йде реклама продажу наркотиків, і це є серйозною проблемою.

Якщо ми вчасно не зупинимо таке мистецтво, то така реклама може з'явитися і в нашому місті. Що ж стосується нанесення зображення на стіни будинку, то для цього необхідний дозвіл власника будівлі. Такий малюнок повинен нести в собі сенс і художню ідею.

Якщо хуліган, який описує стіни, буде спійманий, то балансоутримувач після складання акту про нанесення збитку, зможе в судовому порядку змусити порушника компенсувати збитки, або заплатити штраф.

Вандалам, що завдало шкоди історичним пам'яткам, крім штрафу і відшкодування збитків, їм може загрожувати покарання, передбачене ч.2, ст.298 Кримінального кодексу України, яка передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Шановні батьки, приділіть час своїй дитині, постарайтеся доступно пояснити, що малювання на стінах будинку, є серйозним порушенням і хуліганством, яке тягне за собою наслідки. Давайте будемо любити своє місто.