Причини виникнення грибка на стінах

Грибок - це досить поширене явище, він дає знати про свою появу чорними або темно-зеленими плямами на стінах і стелі квартири, осипання штукатурки і надзвичайно неприємним затхлим і сирим запахом.

При попаданні на сирий матеріал (камінь, бетон, дерево), спори грибка швидко проростають тонкими нитками. Грибок, опинившись в сприятливих умовах, відразу починає розростатися по квартирі. Розростається настільки швидко, що якщо упустити момент, доведеться робити ґрунтовний ремонт.

Дуже багато факторів можуть сприяти розмноженню грибкових спор. Практика показала, що всі причини появи грибка на стінах зводяться до підвищеної вологості і низькій температурі повітря в кімнаті.

Це можуть бути проблеми і несправність вентиляції. Надлишкова вологість в приміщенні, що становить понад 60%. Чи не утеплені стіни, промерзають в холодну погоду. Відсутність або несправність опалення, або надмірна економія і невикористання опалювальних приладів.

Для того щоб грибок на стінах не з'явився, необхідно стежити за мікрокліматом і температурою в квартирі. Кожен день необхідно провітрювати квартиру. Рекомендується 1 раз на місяць протирати стіни і мити підлогу протигрибковими засобами.

Якщо все е у вашій квартирі з'явився грибок, негайно проведіть обробку зараженої поверхні спеціальним засобом, на всю глибину проникнення грибка.

Сьогодні на прилавках магазина можна зустріти велику кількість спеціальних засобів, для ліквідації грибків. Правильно підібраний препарат напевно впорається з темними плямами на стінах.